Ga naar hoofdinhoud

Over ons

Veiligheidsregio Groningen is er voor alle mensen in de provincie Groningen. Samen werken we aan veiligheid. Iedere dag, steeds beter. Dat doen we professioneel en daadkrachtig, betrouwbaar en verbonden. Wie een gezond bestaan opbouwt, kan beter omgaan met de veranderingen in het leven. En dus ook met gevaren en risico’s. Wij werken dag en nacht om grip te krijgen op de risico’s. Samen met onze partners.

Veiligheid is niet vanzelfsprekend

Ook hier in Groningen niet, met onze ligging aan zee, chemische industrie en aardbevingen. Bovendien krijgen we te maken met de gevolgen van ecologische, demografische en maatschappelijke ontwikkelingen. Bijvoorbeeld klimaatverandering, energietransitie, vergrijzing en individualisering.

Dit verhoogt de kans op risico’s in onze regio en maakt de noodzaak tot effectieve risicobeheersing en incidentbestrijding steeds belangrijker. Onze bijzondere regio vraagt om passende hulpverlening. En dus om een hulpverleningsorganisatie die bij de regio past.

Veiligheidsregio Groningen bestaat uit:

Bestuur: alle burgemeesters van Groningen
• Gemeentelijke Kolom Groningen: alle gemeenten van Groningen
• Brandweer Groningen
• Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR): organisatie van alle gezondheidsdiensten, zoals ambulances, ziekenhuizen, dokters, GGD en ggz

Wij werken onder andere samen met:

Onze partners