Wanneer mag je reageren op een functie in de crisisorganisatie?
Je mag reageren op vacatures voor crisisfunctionarissen als je in dienst bent bij één van de volgende organisaties: politie, Openbaar Ministerie, GHOR, Defensie, Meldkamer Noord-Nederland, waterschappen, provincie, Groningse gemeente of veiligheidsregio.
Werken aan veiligheid
Elke dag werken we vanuit de brandweer en de veiligheidsregio aan een veilige omgeving voor iedereen in onze provincie. Dat doen we onder meer door plannen te maken en te oefenen. Tijdens een ingrijpend incident, zoals een grote brand, een overstroming of een grote gaslekkage, wordt de crisisorganisatie actief. Dan nemen we de regie en treden we op de voorgrond. We werken samen met inwoners, bedrijven en andere hulpverleningsorganisaties om zo snel mogelijk terug te keren naar een veilige situatie.
Rollen binnen de crisisorganisatie
De crisisorganisatie bestaat uit crisisfunctionarissen met uiteenlopende rollen. Sommigen zijn actief achter de schermen, anderen meer op de voorgrond. Crisisfunctionarissen zijn meestal in dienst bij één van de volgende crisispartners: Openbaar Ministerie, politie, GHOR, defensie, meldkamer Noord-Nederland, waterschappen, provincie, een Groningse gemeente of een veiligheidsregio. Hieronder vind je voorbeelden van crisisfuncties: