Veiligheidsregio Groningen is er voor alle mensen in de provincie Groningen. Onze missie: zorgen dat iedereen in rust en ruimte kan leven en werken. Wie een gezond bestaan opbouwt, kan beter omgaan met de veranderingen in het leven. En dus ook met gevaren en risico’s. Wij werken dag en nacht om grip te krijgen op de risico’s. Samen met onze partners.
12 provincies, 25 veiligheidsregio’s
Nederland is verdeeld in 12 provincies en 25 veiligheidsregio’s. Niet elke provincie heeft dus haar eigen veiligheidsregio, maar Groningen wel. Dat kan doordat er in onze provincie niet zo veel mensen wonen als in de Randstad, bijvoorbeeld. Het lukt ons om op alle dorpen en steden in Groningen te letten. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. In Veiligheidsregio Groningen werken we heel veel samen.
Wie zit er in Veiligheidsregio Groningen?
• Bestuur: alle burgemeesters van Groningen
• Gemeentelijke Kolom Groningen: alle gemeenten van Groningen
• Brandweer Groningen
• Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR): organisatie van alle gezondheidsdiensten, zoals ambulances, ziekenhuizen, dokters, GGD en ggz
Met wie werken wij samen?
- Ambulancezorg Groningen
- GGD Groningen
- Gemeentelijke Kolom Groningen: 10 Groningse gemeenten (Groningen, Het Hogeland, Eemsdelta, Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier en Westerwolde)
- Meldkamer Noord-Nederland
- Ministerie van Defensie
- Openbaar Ministerie
- Politie
- Provincie Groningen
- Rijkswaterstaat
- Waterbedrijf Groningen
- Waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest
Ook jouw hulp is hard nodig
Veiligheidsregio Groningen werkt samen aan meer veiligheid in Groningen. Dat betekent aan de ene kant: hulp bieden als er een ramp gebeurt. En aan de andere kant: ervoor zorgen dat een ramp niet zo snel gebeurt of juist voorkomen wordt. Daar hebben we jouw hulp ook bij nodig. Samen houden we Groningen veilig en gezond.