Ga naar hoofdinhoud

Aardbevingsoefening 2018

De aardbevingen in Groningen hebben veel invloed op onze inwoners en provincie. Aardbevingen leiden tot stress, zorgen, het gevoel van onveiligheid en schade aan huizen, gebouwen en belangrijke infrastructuur. Hierbij kan je denken aan wegen en bruggen. Er bestaat een kans dat er een aardbeving komt met mogelijk grote gevolgen voor inwoners en hun leefomgeving. Wij vinden het belangrijk om samen met hulpdiensten en inwoners voorbereid te zijn op het risico van een zware aardbeving.

Daarom organiseerden wij een oefening. Door te oefenen toetsten hulpdiensten hun vaardigheden, de plannen die zijn gemaakt en probeerden beter inzichtelijk te krijgen waar inwoners behoefte aan hebben. De oefening duurde in totaal drie dagen.

Terugblik 3-daagse aardbevingsoefening

Van onze 3-daagse aardbevingsoefening van november vorig jaar hebben we een film laten maken door regisseur Piet Hein van der Hoek (maker van onder andere de Stille Beving). In de film komen de drie oefendagen samen en krijg je een goed beeld over het hoe het scenario verliep.

Rapport

Lees alles over de evaluatie in het rapport.

Rapport bekijken