Ga naar hoofdinhoud
Gesloten - 14 mei 2024 Brandweer icoon

Zeer grote brand Mussel

Ons advies

Bij de brand komt veel rook vrij. Wanneer je last hebt van de rook sluit dan ramen en deuren en schakel indien mogelijk ventilatiesystemen uit. Meer info vind je op: https://www.brandweer.nl/onderwerpen/blijf-uit-de-rook/

De wind is gedraaid. Heb je geen last van de rook, dan kun je ramen en deuren openen en mechanische ventilatie aanzetten.

Laatst bijgewerkt om 15 mei - 10:20
14 mei - 19:34

Wegen weer vrij gegeven, behalve voor het grootwatertransport

Vanwege de rookontwikkeling zijn verschillende wegen afgesloten. De Exloërweg en de Ondersteveenweg blijven afgesloten. Hier ligt het grootwatertransport, nodig voor de nabluswerkzaamheden.

14 mei - 19:27

Noodaggregaten voor andere schuren met varkens

Door de brand is de stroom uitgevallen in andere schuren. Daardoor doet de ventilatie het niet meer in de schuren waar nog varkens staan. Er worden noodaggregaten ingezet voor de ventilatie van de schuren.

14 mei - 19:07

Veearts aanwezig voor de levende varkens

Een veearts komt ter plaatse voor de verzorging van de levende dieren. In de naastgelegen schuren zijn ook nog steeds varkens aanwezig. De kadavers van de dode varkens worden verzameld en op een later moment afgevoerd.

14 mei - 19:07

Brand meester, brand blijft beperkt tot 1 schuur

De brand blijft beperkt tot één schuur. Het sein brand meester is gegeven. De collega’s van de brandweer hebben weten te voorkomen dat de brand is overgeslagen naar naastgelegen schuren. Het duurt nog wel even voordat we de brand onder controle is. Dat betekent niet dat de brand uit is. Er komt nog steeds rook vrij bij het nablussen.

Een kraan komt ter plaatse voor het slopen van de, door de brand, aangetaste silo’s.

14 mei - 19:07

Geen zonnepanelen betrokken bij de brand

Bij de brand zijn geen zonnepanelen betrokken. Op de varkensschuur, betrokken bij de brand, liggen geen zonnepanelen.

14 mei - 19:07

1 persoon gezien door ambulance

Er is één persoon gezien door de collega’s van de ambulance met lichte verwondingen.

14 mei - 18:33

NL-alert niet meer van kracht

De rookontwikkeling is afgenomen. Het NL-Alert is niet meer van kracht. Er komt wel nog steeds rook vrij. Heb je last van de rook, sluit dan ramen en deuren.

14 mei - 18:32

1 van de 5 schuren betrokken bij de brand, brandweer probeert uitbreiding te voorkomen

Op het perceel staan vijf varkensschuren. Bij de brand is één varkensschuur opgegeven. De brandweer zet in op het behoud van de andere varkensschuren.

14 mei - 18:27

Brand in een varkensschuur

De brand waarvoor de brandweer gealarmeerd is, is in een varkensschuur. In de schuur waren tijdens de brand honderden varkens aanwezig.

14 mei - 17:04

Grip 1 en NL-alert

Vanwege de rookontwikkeling is er in de omgeving van Stadskanaal een NL-Alert verstuurd.  Om de werkzaamheden tussen verschillende hulpdiensten beter te laten verlopen hebben we opgeschaald naar GRIP 1.

14 mei - 16:46

Veel rook

We zijn ter plaatse aan de Ondersteveenweg in Mussel . Bij de brand komt veel rook vrij.
De N366 zal volledig worden afgesloten voor het verkeer. Heb je last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en schakel indien mogelijk ventilatiesystemen uit. Meer info vind je op: www.brandweer.nl/onderwerpen/blijf-uit-de-rook/

14 mei - 16:38

Zeer grote brand

Wij zijn gealameerd voor een brand op een agrarisch bedrijf aan de Ondersteveenweg in Mussel. Omdat het om een grote schuur gaat hebben we opgeschaald naar zeer grote brand. Meerdere brandweervoertuigen  zijn opgeroepen.