Ga naar hoofdinhoud
Gesloten - 31 januari 2024 Brandweer icoon

Vreemde lucht Groningen

Laatst bijgewerkt om 6 februari - 14:58
31 januari - 22:33

Afgeschaald naar GRIP 0

Vanmiddag hebben wij monsters genomen waaruit bleek dat de vreemde lucht werd veroorzaakt door de stof styreen. Zojuist heeft het RIVM nieuwe monsters genomen. Daaruit blijkt dat er geen concentraties van de stof meer aanwezig zijn. We hebben daarom afgeschaald naar GRIP 0 en de bewoners mogen terug naar hun huizen.

Er wordt nog onderzocht hoe het styreen heeft kunnen vrijkomen.

Het kan zijn dat omwonenden de stof nog wel ruiken. Dit kan geen kwaad. Het advies is om te ventileren.

31 januari - 21:19

Onderzoek RIVM

De Milieuongevallendienst van het RIVM is zojuist ter plaatse gekomen met een mobiel laboratorium. Zij  gaan onderzoeken wat de vreemde geur veroorzaakt.

31 januari - 18:11

Opvang bewoners

In totaal zijn er zestien appartementen ontruimd.  Acht bewoners worden opgevangen in De Oosterpoort in Groningen.  Een aantal bewoners had last van duizeligheid en hoofdpijn. Zij  zijn uit voorzorg gecontroleerd door de collega’s van de ambulance en de huisartsenpost. Zij maken het goed en bevinden zich  inmiddels ook in de opvanglocatie.

31 januari - 16:43

Vreemde lucht

Sinds vanmiddag wordt er in meerdere woningen aan de Oosterhaven  een vreemde lucht geroken. We zijn aan het onderzoeken waar de lucht vandaan komt en wat het is.

We hebben uit voorzorg daarom een aantal woningen ontruimd. Er is opgeschaald naar GRIP 1, zodat we de juiste hulpdiensten ter plaatse hebben.