Ga naar hoofdinhoud
Gesloten - 30 juni 2024 Brandweer icoon

Grote brand Adorp

Ons advies

Bij de brand komt veel rook vrij. De rook trekt richting Groningen en de verwachting is dat deze spoedig zal afnemen. Heb je last van de rook sluit dan ramen en deuren en schakel indien mogelijk mechanische ventilatie uit.

Laatst bijgewerkt om 1 juli - 11:00
30 juni - 07:13

Inzet mobiele kraan

Wij hebben een mobiele kraan ingezet om een veilige werkomgeving te creëren, zodat we de laatste vuurhaarden goed  kunnen afblussen. Het nablussen zal naar verwachting tot halverwege de ochtend gaan duren.

30 juni - 06:20

Brandoverslag woning

We hebben brandoverslag naar de woning niet kunnen voorkomen. Om de rookoverlast zoveel mogelijk te beperken stoppen we met blussen en laten we de woning gecontroleerd uitbranden.

30 juni - 04:37

Geen personen aangetroffen

Tijdens een eerste verkenning zijn gelukkig geen personen of dieren aangetroffen in het pand. De schuur staat helemaal in de brand, wij proberen te voorkomen dat het vuur overslaat naar de woning.

30 juni - 03:33

Schuurbrand

In een boerderij aan de Munnikeweg in Adorp is brand uit gebroken. De brand is uitslaand. Het is onduidelijk of er zich nog personen of dieren in de boerderij bevinden. Wij hebben opgeschaald naar grote brand.