Ga naar hoofdinhoud
Gesloten - 23 januari 2024 Brandweer icoon

Dakbrand Farmsum

Ons advies

Bij de brand komt veel rook vrij. Deze rook trekt over het industrieterrein richting zee. Wanneer je toch last hebt van de rook sluit dan ramen en deuren en schakel indien mogelijk ventilatiesystemen uit. Meer info vind je op: https://www.brandweer.nl/onderwerpen/blijf-uit-de-rook/

Laatst bijgewerkt om 24 januari - 12:14
23 januari - 21:29

Brand meester

De brand in Farmsum is onder controle. Wij hebben overslag naar omliggende gebouwen kunnen voorkomen, maar het kantoorpand is door de brand volledig verwoest. Het nablussen zal naar verwachting nog enkele uren gaan duren. Stichting Salvage is ingeschakeld om de eigenaar te ondersteunen in de afhandeling van de schade.

23 januari - 18:48

Wegafsluiting

Vanwege de brand zijn de wegen Oosterhorn, Oosterwierum en Valgenweg tijdelijk afgesloten voor verkeer.

23 januari - 17:29

Grip 1

De brand is inmiddels uitslaand en het pand kan als verloren worden beschouwd. Om de samenwerking tussen alle partners goed en gestructureerd te laten verlopen hebben we opgeschaald naar GRIP 1 .

23 januari - 16:50

Van buitenaf bestrijden

Wij kunnen het vuur niet meer veilig van binnenuit bestrijden en beperken ons tot het blussen van buitenaf. Uit voorzorg is opgeschaald naar grote brand, een derde blusvoertuig en het groot watertransport  komen ter plaatse.

23 januari - 16:03

Dakbrand Farmsum

In een kantoorpand aan de Kloosterlaan in Farmsum is brand ontstaan op het dak. Wij hebben opgeschaald naar middelbrand. Een extra blusvoertuig en een hoogwerker zijn ter plaatse. Het pand is inmiddels ontruimd.