Ga naar hoofdinhoud
Gesloten - 11 juni 2024 Brandweer icoon

Brand transformatorhuis

Laatst bijgewerkt om 14 juni - 08:31
11 juni - 20:42

Incident meester

De brand is geblust. Wij voeren nog wat sloopwerkzaamheden uit om zo een veilige werkomgeving voor de collega’s van Enexis te creëren. Alle bewoners mogen terug naar hun woning. Ongeveer 300 woningen hebben nog steeds geen elektriciteit. Er wordt hard gewerkt aan een noodstroomvoorziening die naar verwachting aan het einde van de avond gereed is. Meer informatie over de duur van de storing is te vinden op de website van Enexis.

11 juni - 19:43

Opvang

In totaal zijn er 23 woningen ontruimd. De bewoners worden opgevangen  in de kerk aan de Marktstraat in Musselkanaal. Samen met Enexis gaan we bepalen op welke wijze wij de brand veilig kunnen bestrijden.

11 juni - 19:32

Stroomstoring

Om  de brand veilig te kunnen blussen gaat Enexis de elektriciteit van het gebouw halen. Eén groot deel van het dorp zal hierdoor met een stroomstoring te maken gaan krijgen.  Meer informatie over de storing is te vinden op de website van Enexis.

11 juni - 19:15

Brand transformatorhuis

Er is sprake van forse rookontwikkeling in een transformatorhuisje aan de  Van Swinderenstraat in Musselkanaal.  Vanwege de rookontwikkeling zijn  uit voorzorg de naastgelegen woningen ontruimd. Wij hebben opgeschaald naar middelbrand. Eén tweede blusvoertuig is aanrijdend.