Ga naar hoofdinhoud

Ring Zuid op slot? Brandweer Groningen is er klaar voor!

De komende maanden gaat de Zuidelijke ringweg in de stad Groningen dicht. Dat heeft te maken met onder meer werkzaamheden aan het vernieuwde Julianaplein. Voor ons betekent dat -net als voor iedereen- dat we ons moeten aanpassen aan de tijdelijke situatie. Hoe we dat doen? Dat lees je in dit artikel.

Wat gaat er precies gebeuren?

Vanaf 22 maart tot september worden het Julianaplein, het Vrijheidsplein, het Europaplein en de verdiepte ligging op elkaar aangesloten. Dit levert ruim vijf maanden ernstige verkeershinder op. Dus ook voor ons.

Hoe heeft Brandweer Groningen zich daarop voorbereid?

We hebben tijdens deze periode extra mensen aan het werk. We rijden met meer auto’s naar hetzelfde incident zodat er uit elke hoek van de Stad een auto rijdt en dat we minder kans hebben om vast te staan in het verkeer. Daarnaast zijn er alternatieve rijroutes gemaakt zodat we de werkzaamheden kunnen omzeilen en rijden we in maart tot en met september iets vaker over de busbanen. Ook krijgen we -als dat nodig is- extra hulp van brandweercollega’s uit Friesland en Drenthe.

Wat hebben we nodig van de weggebruiker in en rondom Groningen?

Het gaat ongetwijfeld druk worden in en rondom de stad Groningen. Wil je ons helpen? Maak dan ruimte op de weg als je ons tegenkomt en we de zwaailichten en sirenes aan hebben. Let op: raak niet in paniek en houd je aan de geldende verkeersregels. Brandweercollega Rinse legt in de onderstaande video uit wat je hebt beste kunt doen wanneer je ons ziet rijden met alle toeters en bellen aan.

Bekijk de video

Kijk je liever een video, dat kan ook. Collega Chris heeft alle bovenstaande informatie over onze voorbereidingen in iets meer dan een minuut voor je samengevat.

Petje af en ontzettend bedankt!

Brandweer Groningen is klaar voor deze ringweg uitdaging. We hebben ons goed voorbereid. Namens alle collega’s alvast bedankt voor alle hulp en begrip.