Ga naar hoofdinhoud

Geen grote brandweerincidenten tijdens drukke jaarwisseling Groningen

GRONINGEN – Brandweer Groningen kijkt net als voorgaande jaren terug op een drukke jaarwisseling. Grote incidenten deden zich gelukkig niet voor.

Opnieuw ging het in de meeste gevallen om buitenbranden. Het aantal meldingen is vergelijkbaar met afgelopen jaar. 29 van de 39 posten zijn ingezet op oudejaarsdag en in de nacht van oud en nieuw.

Zoals altijd was de brandweer in Stad het drukst van allemaal. In Groningen werden in de eerste helft van de nacht buitenbranden geblust aan de Voermanstraat, de Barnsteenstraat en op het Jozef Israëlplein. Omdat het hier onrustig was op straat, hebben politie en ME geassisteerd om een veilige werksituatie te maken voor de brandweer en andere hulpverleningsdiensten.

Ook in Hoogezand, Oude Pekela en Winschoten was het relatief druk. In Delfzijl moest de brandweer er nog uit voor een woningbrand.

Als een buitenbrand klein is en geen overlast veroorzaakt, kiest de brandweer ervoor om het brandje niet te blussen tijdens oud en nieuw. De grootte van een brand, mogelijke schade voor de omgeving en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten zijn voor de brandweer redenen om een buitenbrand te blussen. Denk daarbij aan vliegvuur, schade aan het wegdek of het blokkeren van kruisingen.

Ook dit jaar heeft Brandweer Groningen een multi-surveillance team (MST) ingezet in de stad Groningen. Dit team, met brandweer en politie, rijdt meldingen van buitenbranden langs en bepaalt de ernst van de brand.