Ga naar hoofdinhoud

Vacature Hoofd Informatie & Ondersteuning (Nevenfunctie)

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren tijdens een crisis of ramp als Hoofd Informatie en Ondersteuning?

Wat ga je doen?

Je komt in actie als het nodig is tijdens een incident, ramp of crisis gedurende jouw piketdienst, waarbij de inzet vanuit jouw functie is gewenst. Piketdienst betekent dat je tijdens je piketweek een pieper bij je draagt en dat je opgeroepen kunt worden voor een incident. Vanuit jouw rol stuur je het team Informatie & Ondersteuning aan. Als je piket hebt kun je gebeld worden, en vanaf GRIP 1 gaat je pager en start je met je voor te bereiden op een mogelijke inzet. In het geval van een GRIP 2 inzet kom je naar de crisisruimte aan de Sontweg om direct aan de slag te gaan.

Je stuurt binnen bevolkingszorg het team aan waar verschillende crisisprofessionals onder vallen. Het team verzorgt de informatie en ondersteuning binnen bevolkingszorg tijdens een crisis. Bijvoorbeeld, het bijhouden van het beeld van het incident, slachtofferregistratie, juridische adviezen geven en ondersteunen bij de nafase van een incident. Mede door jouw inzet kunnen we de situatie goed in kaart brengen en vervolgens de juiste hulp of ondersteuning bieden. Ook ben je vervangend voorzitter van het overleg Bevolkingszorg als de Algemeen Commandant in een crisisvergadering zit.

Over de piketrol

Je wordt onderdeel van de piketgroep Informatie & Ondersteuning. Dit betekent dat je om de 5 á 6 weken piketdienst hebt. Deze dienst duurt een week. Tijdens deze week draag je een pager bij je en ben je beschikbaar tijdens een incident.

Dit neem je mee:

  • Je hebt hbo+ werk- en denkniveau.
  • Je beschikt over uitstekende analytische, coördinerende en communicatieve vaardigheden en kunt overweg met de digitale omgeving.
  • Je kan binnen 45 minuten aanwezig zijn op de Sontweg in Groningen.
  • Je beschikt over leidinggevende vaardigheden, improvisatievermogen, politiek bestuurlijk inzicht, je bent stressbestendig en kunt anticiperen op scenario’s.
  • Je stelt altijd de behoefte van de inwoner centraal.
  • Je bent een echte teamspeler.
  • Je kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden en weet wanneer je relevante informatie moet doorzetten naar de Algemeen Commandant Bevolkingszorg.

Wat bieden wij?

Voor het vervullen van de piketrol ontvang je een piketvergoeding. Voordat je mee gaat draaien in de piketgroep volg je een opleiding en voltooi je een afsluitend examen. Deze wordt gefinancierd vanuit de crisisorganisatie.

Je bent verantwoordelijk om vakbekwaam te blijven en neemt vanzelfsprekend deel aan opleidingen, trainingen en oefeningen. Vanuit deze rol maak je incidentbestrijding mee van heel dichtbij. Hierdoor bouw je aan je netwerk, kennis en ervaring.

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in deze vacature? Wij zien jouw cv én motivatie met veel plezier tegemoet. Je sollicitatie mag je sturen naar gkg@vrgroningen.nl. Reageren kan tot en met maandag 19 mei 2025. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op dinsdagochtend 27 mei.

Meer informatie

Als je vragen hebt over de inhoud van de piketrol, neem dan gerust contact op met Kim Schuurman. E-mailadres: kim.schuurman@vrgroningen.nl of op telefoonnummer: 088 – 1624745.