Ga naar hoofdinhoud

Hoofd Publieke Zorg en Omgevingszorg

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren ten tijde van een crisis of ramp als Hoofd Publieke Zorg en Omgevingszorg?

Wat ga je doen?

Je komt in actie als het nodig is tijdens een incident, ramp of crisis gedurende jouw piketdienst. Piketdienst betekent dat je bereikbaar, beschikbaar en ook inzetbaar bent. Op verzoek van de Officier van Dienst Bevolkingszorg of Algemeen Commandant Bevolkingszorg start je werkzaamheden op. Bij GRIP 1 gaat je pager, nu start je sowieso met je voor te bereiden op een mogelijk inzet en kan je benaderd worden om te overleggen. In het geval van een GRIP 2 inzet kom je naar de crisisruimtes aan de Sontweg om direct aan te slag te gaan. Je stuurt de taakorganisatie Publieke Zorg en Omgevingszorg aan. Denk hierbij aan het coördineren van hulpverlening zoals het opvangen en verzorgen van bewoners.

Je informeert en stemt veel af met de collega’s binnen de stafsectie Bevolkingszorg en jouw taakorganisatie. Zo ook met de Algemeen Commandant Bevolkingszorg. De Algemeen Commandant informeer en adviseer je over de publieke zorg – en omgevingszorg. Mede door jouw inzet kunnen we de juiste, optimale zorg bieden aan de inwoners. Een goede en effectieve samenwerking is de basis voor onze werkzaamheden. In jouw rol geef je leiding aan verschillende medewerkers. Het is daarom gewenst dat je leidinggevende ervaring hebt.

Over bevolkingszorg

Als Hoofd Publieke Zorg en Omgevingszorg maak je deel uit van het team Bevolkingszorg als onderdeel van de regionale crisisorganisatie van Veiligheidsregio Groningen. Bevolkingszorg omvat de werkzaamheden van een gemeente tijdens een incident, ramp of crises georganiseerd binnen de hoofdstructuur van de rampenbestrijding en crisisbeheersing.

Over de piketrol

Je wordt deelnemer van de piketgroep Hoofd Publieke Zorg. Dit betekent dat je om de 5 á 6 weken piketdienst hebt. Deze dienst omvat een week. Tijdens deze week draag je een pager bij je en houd je rekening met een eventuele inzet. Bij wisseling van de piketdienst, geef je eventuele bijzonderheden door aan jouw collega.

De ideale achtergrond

  • Je beschikt over goede coördinerende en communicatieve vaardigheden;
  • Je kan binnen 45 minuten aanwezig zijn op de Sontweg in Groningen;
  • Je beschikt over leidinggevende vaardigheden;
  • Je stelt altijd de behoefte van de inwoner centraal;
  • Je bent in dienst bij één van de volgende organisaties: politie, Openbaar Ministerie, GHOR, Defensie, Meldkamer Noord-Nederland, waterschappen, provincie, Groningse gemeente of veiligheidsregio.

Wat bieden wij?

Voor het vervullen van de piketrol ontvang je een piketvergoeding. Voordat je mee gaat draaien in de piketpool volg je een opleiding en voltooi je een afsluitend examen. Je bent verantwoordelijk voor het vakbekwaam blijven en neemt vanzelfsprekend deel aan opleidingen, trainingen en oefening.

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in deze vacature? Wij zien jouw cv én motivatie met veel plezier tegemoet. Je sollicitatie mag je sturen naar bevolkingszorg@vrgroningen.nl. Reageren kan tot en met woensdag 15 mei 2024. Het selectiegesprek wordt in overleg met jou gepland.

Meer informatie

Als je vragen hebt over de inhoud van de piketrol, neem dan gerust contact op met Sanne Boerrigter. Sanne is te bereiken op de volgende gegevens: