Ga naar hoofdinhoud

Hoofd Informatie & Ondersteuning

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren ten tijde van een crisis of ramp als Hoofd Taakorganisatie Informatie en Ondersteuning?

Wat ga je doen?

Je komt in actie als het nodig is tijdens een incident, ramp of crisis gedurende jouw piketdienst, waarbij de inzet vanuit jouw taakorganisatie is gewenst. Piketdienst betekent dat je bereikbaar, beschikbaar en ook inzetbaar bent. Vanuit jouw rol stuur je de taakorganisatie Informatie & Ondersteuning aan. Bij GRIP 1 gaat je pager en start je met je voor te bereiden op een mogelijke inzet en kan je benaderd worden om te overleggen. In het geval van een GRIP 2 inzet kom je naar de crisisruimte aan de Sontweg om direct aan de slag te gaan. Jouw leidinggevende vaardigheden komen in je werk goed van pas, omdat je leidinggeeft aan verschillende medewerkers, die verantwoordelijk zijn voor onderwerpen als: schaderegistratie, slachtofferregistratie, juridisch adviezen of een overdrachtsdocument voor de nafase.

Over de piketrol

Je wordt deelnemer van de piketgroep Informatie & Ondersteuning. Dit betekent dat je om de 5 á 6 weken piketdienst hebt. Deze dienst omvat een week. Tijdens deze week draag je een pager bij je en houd je rekening met een eventuele inzet. Bij wisseling van de dienst, geef je eventuele bijzonderheden door aan jouw collega.

Dit neem je mee

  • Je hebt hbo+ werk- en denkniveau;
  • Je beschikt over uitstekende analytische, coördinerende en communicatieve vaardigheden en kunt overweg met de digitale omgeving;
  • Je kan binnen 45 minuten aanwezig zijn op de Sontweg in Groningen;
  • Je beschikt over leidinggevende vaardigheden, over politiek bestuurlijke inzicht en kunt anticiperen op scenario’s;
  • Je stelt altijd de behoefte van de inwoner centraal.

Wat bieden wij?

Voor het vervullen van de piketrol ontvang je een piketvergoeding. Voordat je mee gaat draaien in de piketgroep volg je een opleiding en voltooi je een afsluitend examen. Deze wordt gefinancierd vanuit de crisisorganisatie.
Je bent verantwoordelijk om zelf vakbekwaam te blijven en neemt vanzelfsprekend deel aan opleidingen, trainingen en oefeningen. Vanuit deze rol maak je incidentbestrijding mee van heel dichtbij. Hierdoor bouw je aan je netwerk, kennis en ervaring.

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in deze vacature? Wij zien jouw cv én motivatie met veel plezier tegemoet. Je sollicitatie mag je sturen naar bevolkingszorg@vrgroningen.nl. Reageren kan tot en met 18 februari 2024. Het sollicitatiegesprek wordt in overleg met jou gepland.

Meer informatie

Als je vragen hebt over de inhoud van de piketrol, neem dan gerust contact op. Wij zijn te bereiken op dit e-mailadres: bevolkingszorg@vrgroningen.nl.