Skip to content

Brandveiligheid van een winkel of winkelcentrum

Heeft u een winkel of overdekt winkelcentrum? Voor deze gebouwen gelden specifieke brandveiligheidsvoorschriften. Op deze pagina leest u wat de belangrijkste tips en regels zijn. Onderaan de pagina vindt u een lijst met websites waarop meer informatie staat.

Melding bij de gemeente

Zijn er meer dan 50 personen tegelijkertijd in uw winkel of overdekte winkelcentrum aanwezig? Doe dan een melding ‘brandveilig gebruik’ bij uw gemeente. Dan kan via www.omgevingsloket.nl. Zo weten de gemeente en de hulpverleningsdiensten dat het gaat om een grote winkel of een groot winkelcentrum en kunnen zij de brandveiligheid controleren.

Veiligheidsregio Groningen komt naar aanleiding van de melding periodiek bij u langs. Samen bekijken we dan of de brandveiligheid op orde is.

Vluchtwegen

Zorg ervoor dat vluchtwegen vrij en toegankelijk blijven. Deelt u een vluchtweg met andere winkels? Controleer dan regelmatig of de gezamenlijke vluchtweg vrij is. Maak hier eventueel afspraken over met de andere winkeleigenaren.

Vragen?

Heeft u vragen over brandveiligheid? Dan kunt u terecht bij de afdeling Risicobeheersing van Veiligheidsregio Groningen. Mail naar info@vrgroningen.nl of bel 088-1625000.

Meer informatie