Skip to content

Brandveiligheid van een gebouw voor gezondheidszorg

Bent u eigenaar van een gebouw met een eerstelijns gezondheidsfunctie, zoals een apotheek, tandartspraktijk of een praktijk voor fysiotherapie? Voor zo’n gebouw gelden speciale brandveiligheidsvoorschriften, naast de voorschriften die gelden voor een bedrijfsgebouw. Op deze pagina leest u wat de belangrijkste tips en regels zijn. Onderaan de pagina vindt u een lijst met websites waarop meer informatie staat.

Melding bij de gemeente

Zijn er meer dan 50 mensen tegelijkertijd aanwezig in het gebouw? Dan moet u verplicht een melding ‘brandveilig gebruik’ doen bij uw gemeente. Dat kan via www.omgevingsloket.nl. Zo weten de gemeente en de hulpverleningsdiensten dat het gebouw een eerstelijns gezondheidsfunctie heeft en kunnen zij de brandveiligheid controleren.

Veiligheidsregio Groningen komt naar aanleiding van de melding periodiek bij u langs. Samen bekijken we dan of de brandveiligheid op orde is.

Vragen?

Heeft u vragen over brandveiligheid? Dan kunt u terecht bij de afdeling Risicobeheersing van Veiligheidsregio Groningen. Mail naar info@vrgroningen.nl of bel 088-1625000.

Meer informatie