Skip to content

Brandveiligheid van een bijeenkomstgebouw

Bent u eigenaar van een ‘bijeenkomstgebouw’, zoals een museum, theater, kerk of sporthal? Voor zo’n gebouw gelden extra brandveiligheidsvoorschriften, naast de voorschriften die gelden voor een bedrijfsgebouw. Op deze pagina leest u wat de belangrijkste tips en regels zijn. Onderaan de pagina vindt u een lijst met websites waarop meer informatie staat.

Melding bij de gemeente

Zijn er meer dan 50 mensen tegelijkertijd aanwezig in het gebouw? Dan moet u verplicht een melding ‘brandveilig gebruik’ doen bij uw gemeente. Dat kan via www.omgevingsloket.nl. Zo weten de gemeente en de hulpverleningsdiensten dat het gebouw een ‘bijeenkomstfunctie’ heeft en kunnen zij de brandveiligheid controleren.

Veiligheidsregio Groningen komt naar aanleiding van de melding periodiek bij u langs. Samen bekijken we dan of de brandveiligheid op orde is.

Paniekbalk op deuren

Moeten er meer dan 100 personen door een deur kunnen? Dan moet deze deur worden voorzien van een paniekbalk. Dat is een stang over de volledige breedte van de deur. Door op deze stang te duwen, gaat de deur open.

Vragen?

Heeft u vragen over brandveiligheid? Dan kunt u terecht bij de afdeling Risicobeheersing van Veiligheidsregio Groningen. Mail naar info@vrgroningen.nl of bel 088-1625000.

Meer informatie