Skip to content

Vierdejaars stagiair integrale veiligheidskunde

Aanstaande collega achter een bureau. Komt bij ons werken!

Wij zoeken een nieuwsgierige en initiatiefrijke vierdejaars stagiair HBO integrale veiligheidskunde voor de periode van februari tot juni.

De afdeling

De sector Risicobeheersing van Veiligheidsregio Groningen werkt in samenwerking met gemeenten en andere overheden en organisaties aan de voorkant van de veiligheidsketen. We adviseren over brandveiligheid, omgevingsveiligheid en industriële veiligheid in ruimtelijke ontwikkelingen, bouw en evenementen. We houden toezicht op de brandveiligheid bij instellingen en bedrijven en bevorderen het bewustzijn over brandveilig leven.

Opdracht afstudeeronderzoek

De regionale energiestrategie (RES) is een belangrijke ontwikkeling waarbij nieuwe risico’s, grote bestuurlijke aandacht en een hoge druk op de voortgang spelen. We willen graag aan de voorkant van de besluitvorming aandacht vragen voor de veiligheidsthema’s, en we zijn zoekende hoe we dat het beste kunnen vormgeven. Een onderzoek naar een paar kenmerkende en lokatiespecifieke onderwerpen uit de RES-Groningen gecombineerd met informatie en ontwikkelingen rondom dekkingsplan en bluswatervoorzieningen kan conclusies opleveren die ons een handelingsperspectief geven in de RES.

Gewenst profiel

We zoeken iemand met de volgende kenmerken:

  • Nieuwsgierig/onderzoekend
  • Degelijk op de inhoud
  • Breder kijken dan de primaire vraag
  • Initiatiefrijk, zelfstandig op pad kunnen gaan.

Interesse?

Reageer via personeel@vrgroningen.nl.