Skip to content

Veiligheidsregio en RTV Noord bekrachtigen samenwerking

Veiligheidsregio Groningen en RTV Noord hebben vandaag de onderlinge samenwerking bekrachtigd met een nieuw samenwerkingsconvenant.

Het is in Nederland goed gebruik dat veiligheidsregio’s periodiek afspraken maken met de regionale omroep(en) in het werkgebied. Deze afspraken worden gemaakt zodat de hulpdiensten in tijden van crisis iedereen die op dat moment in het gebied verblijft, zonder beperkingen, via radio-, tv- en online kanalen van de publieke zender kan informeren over de ernst van een buitengewone situatie en die doelgroep kan voorzien van een handelingsperspectief. Daarnaast wordt de journalistieke onafhankelijkheid van de betrokken omroep bevestigd. De afspraken worden vastgelegd in een convenant.

Het convenant geeft beide partijen handvatten om op het moment dat het erom gaat adequaat te kunnen handelen, in lijn met wat is afgesproken.

Het samenwerkingsconvenant calamiteitenzender is vanochtend vastgesteld door het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Groningen. Aansluitend is het document ondertekend door voorzitter Koen Schuiling en door Pieter Sijpersma, waarnemend directeur van RTV Noord.