Skip to content

Start vaccinatie zorgpersoneel MartiniPlaza Groningen

In MartiniPlaza in de stad Groningen start aankomende vrijdag het vaccineren van zorgmedewerkers. Het complex is daarom gedeeltelijk omgebouwd tot vaccinatielocatie.

Wat je moet weten, meenemen en hoe dat eruit ziet, lees je in de onderstaande tekst.

De prikstraten van MartiniPlaza

Dit is GGD-projectleider Marcel Visser en hij heeft samen met zijn team de afgelopen tijd hard gewerkt om de prikstraten – zo worden de hokjes genoemd waar je je prik haalt – op tijd in te richten. De komende periode zijn vier van de twaalf straten in gebruik; dat komt neer op zo’n driehonderdtwintig tot driehonderdveertig inentingen per dag.

Zodra er door het ministerie meer vaccins worden afgegeven of wanneer er andere vaccins beschikbaar zijn, wordt de capaciteit opgeschaald tot een maximum van achttien prikstraten.

Test -en vaccinatielocatie

Het klopt dat MartiniPlaza op dit moment voor beide doeleinden wordt gebruikt. Maar maak je geen zorgen, je komt elkaar niet tegen. Er zijn namelijk aparte in- en uitgangen voor mensen die een test ondergaan of een vaccinatie komen halen.

Hoe ziet de prikstraat eruit?

De prikstraten zien er vrij eenvoudig uit. De hal waar normaal gesproken shows en beurzen worden georganiseerd, is voor deze gelegenheid opgedeeld in twaalf kamertjes die bestaan uit witte schotten.

In elke prikstraat zit een vaccinatiemedewerker en een administratief medewerker. Marcel legt in de onderstaande video uit wat je kunt verwachten.

Wat neem ik mee naar de vaccinatielocatie?

Wanneer je langs komt voor het vaccin moet je een aantal dingen overhandigen: de afspraakbevestiging, een ingevulde gezondheidsverklaring (dit formulier krijg je bij de uitnodiging) en een identiteitsbewijs.

Uiteraard draag je een mondkap en om het voor jezelf -maar ook voor de vaccinatiemedewerker- prettiger te maken, draag je een kledingstuk waarbij de arm ontbloot kan worden.

Er is geen tijdstip meer beschikbaar

Veel mensen hebben zich al gemeld en een afspraak gemaakt. De bereidheid is dus groot. Daarom zitten we de komende periode vol. Het heeft ook te maken met de hoeveelheid beschikbare vaccins welke voor Groningen bestemd zijn. Maar er komen binnenkort meer vaccins bij.

Bel daarom wel met het landelijke callcentrum voor een afspraak, dan word je -zodra er weer vaccins beschikbaar zijn- teruggebeld voor een afspraak.