Skip to content

Reddingsvloot Groningen ingezet in Limburg

In verband met de extreme weersomstandigheden en de hoge waterstanden in Limburg-Zuid levert Veiligheidsregio Groningen de plaatselijke bevolking ondersteuning in de vorm van de eigen reddingsgroep. Het komt hoogst zelden voor dat deze groep wordt ingezet als onderdeel van de Nationale Reddingsvloot.

Het verzoek is donderdagochtend gedaan aan de Nationale Reddingsvloot (NRV) in IJmuiden. Die legde contact met Groningen. “In eerste instantie gevraagd om klaar te staan en een paar uur later kwam het concrete verzoek om af te reizen naar Limburg-Zuid om daar de plaatselijke bevolking te helpen’’, zegt Christaan Setz van de brandweerpost Hoogezand en schipper van de reddingseenheid. “We zijn geprepareerd op onze taken, wat er van ons wordt verwacht horen we ter plaatse van de Officier van Dienst van de Nationale Reddingsvloot.’’

De reddingseenheden van Appingedam, Groningen en Hoogezand aangevuld met reddingsbrigade De Dukers Meppel-Nijeveen vormen samen de reddingsgroep van Groningen. Een eenheid bestaat uit een chauffeur, een schipper en twee opstappers. Ook de reddingsgroep van Veiligheidsregio Fryslân wordt ingezet.

Meer informatie: www.nationalereddingsvloot.nl