Skip to content

Nieuwe website Doorhetoogvandebrandweer.nl

Door het oog van de brandweer

Iedereen kent de brandweer en weet in grote lijnen wat de brandweer doet. Maar met welke incidenten krijgt de brandweer precies te maken? Welke uitdagingen komen daarbij kijken en met welk materieel komt de brandweer dan ter plaatse?

Dat en meer is te vinden op Doorhetoogvandebrandweer.nl, een nieuwe website vanuit Brandweer Nederland. Aan de hand van vijf incidenten wordt het werk van de brandweer nader toegelicht. De vijf incidenten zijn: brand in een parkeergarage, kettingbotsing, woningbrand, natuurbrand en industriebrand.

Natuurbrand

Neem een natuurbrand. Daarbij spelen allerlei uitdagingen, bijvoorbeeld harde wind en droge natuur, maar ook bereikbaarheid en beschikbaarheid van watervoorziening in de natuur. Daarom wordt bij een grote natuurbrand een blushelikopter van Defensie ingezet. Daarnaast wordt er ook ander speciaal materieel ingezet, zoals een grote tankwagen en een quad voor verkenning en logistieke werkzaamheden.

Wil je meer informatie over een natuurbrand (of over één van de andere incidenten)? Kijk op Doorhetoogvandebrandweer.nl:

Miniatuurafbeelding Doorhetoogvandebrandweer