Skip to content

In de rij voor een prik in MartiniPlaza

GGD Groningen is vrijdag 15 januari begonnen met het vaccineren van 340 zorgmedewerkers in MartiniPlaza in Stad. De komende drie weken krijgen nog eens 7000 zorgmedewerkers hun vaccinatie tegen het coronavirus.

Netjes in de rij

Speciaal voor deze gelegenheid heeft MartiniPlaza haar deuren aan de voorkant van het complex geopend. Een voor een gaan de zorgmedewerkers -op het door hen afgesproken tijdstip- naar binnen. Vanaf nu wordt er zeven dagen per week van 09:00 tot 17:00 uur aan een stuk door gevaccineerd. Om zo uiteindelijk iedereen het vaccin te geven.

Waarom we vaccineren en wat het belang ervan is, lees je in dit onderstaande ‘videoverslag’.

Jessica, Marjan en Teunis doen mee

Jessica, Marjan en Teunis werken alle drie al jaren in de zorg en alle drie staan ze al maanden te springen om gevaccineerd te worden. Teunis: ‘Als je het niet voor jezelf doet, moet je het voor de gemeenschap doen.’

Corona de kop in drukken

Als het aan GGD-arts Irene Goverse ligt, drukken we door deze vaccinaties corona zo snel mogelijk de kop in.

Hoge vaccinatiegraad

Jos Rietveld ziet als directeur van GGD Groningen een hoge vaccinatiegraad. Dat stemt hem blij. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, des te groter is het begin van groepsimmuniteit.

Blijf wel testen

Ben je gevaccineerd maar ontwikkel je wel klachten? Laat je testen. Want de kans op besmetting blijft aanwezig!

Het vaccin biedt na de tweede prik 95 procent bescherming. Dus niet voor 100 procent. Ook weten we nog niet hoe lang het vaccin werkt. Het is daarom ook na vaccinatie belangrijk dat je thuisblijft en je laat testen bij klachten die bij corona passen. 

Voorzitter van Veiligheidsregio Groningen, Koen Schuiling heeft daarom deze boodschap:

Lees ook:
Wat betekent het coronavirus voor Groningen?
Meer weten over het coronavaccin?