Skip to content

Genieten op de schaats? Gebruik wel je verstand!

Heb je de schaatsen uit het vet gehaald en ga je lekker de kou in dit weekend? Lees dan eerst dit artikel waarin Koen Schuiling (voorzitter Veiligheidsregio Groningen) een aantal tips geeft zodat je niet van een koude kermis thuis komt. Naast het feit dat een besmetting met corona nog steeds op de loer ligt, dient zich ook een ander gevaar aan: onbetrouwbaar ijs.

Veel te dun

Het ijs is op sommige plekken in onze provincie nog lang niet dik genoeg om erop te kunnen schaatsen. Zeker niet op open water zoals het Paterswoldsemeer of het Zuidlaardermeer. Heb je wel een plek gevonden waar je veilig de schaatsen onder kunt binden, houd je dan aan de maatregelen zoals we die al een tijdje kennen. Vermijd drukke plekken en houd 1,5 meter afstand.

Locaties afsluiten

Wanneer het erg druk wordt op een schaatslocatie kan besloten worden om deze te sluiten en de toegangswegen te sperren. “Maar laten we daar niet op in zetten.” zegt Schuiling. “Groningen is groot genoeg om op een veilige manier te schaatsen.”

Koek en Zopie

Even uitrusten met z’n allen en opwarmen met een warme choco bij een koek-en-zopie-tentje zit er dit jaar helaas niet in. Natuurlijk kun je wel een choco2go of een kop snert2go afhalen als de gelegenheid zich voordoet.

Gebruik je verstand

Ga je dus de komende dagen op pad? Geniet van het weer, geniet op 1,5 meter afstand en geniet vooral van schaatsijs dat betrouwbaar is. Gebruik je gezonde verstand en denk een beetje om elkaar. En natuurlijk: veel plezier!