Ga naar hoofdinhoud

Informatiecoördinator Regionaal Operationeel Team (ROT)

Jij zorgt ervoor dat de informatievoorziening zo goed en volledig mogelijk is. Onder andere door jouw bijdrage kan de beeld- en de crisisbesluitvorming optimaal over worden gebracht.

 

Wat ga je doen?

Bij een inzet kom je naar de crisisruimtes aan de Sontweg om direct aan te slag te gaan met het informatiebeeld. Iedere crisispartner heeft een stukje van de grote informatiepuzzel. Aan jou de uitdaging om deze puzzelstukjes bij elkaar te brengen.

Je verwekt alle informatie op een heldere, korte en bondige wijze in LCMS. In onderstaande alinea wordt LCMS verder toegelicht. Zodra een informatiebeeld compleet is informeer je op een heldere en duidelijke manier de informatiemanager. De informatiemanager presenteert dit beeld bij het begin van elke Regionale Operationeel Team vergadering.

Over LCMS

Alle informatie wordt verwerkt in LCMS (Landelijk Crisismanagementsysteem). In LCMS wordt netcentrisch gewerkt. Netcentrisch werken is een manier van werken, waarbij alle betrokken teams en organisaties zo snel mogelijk informatie met elkaar delen. Om het voor iedereen overzichtelijk te houden, wordt de informatie continu samengevat: dit noemen we het situatiebeeld. Door netcentrisch te werken gaat iedereen voortdurend uit van hetzelfde situatiebeeld. Dit is eigenlijk een ‘managementsamenvatting’ en moet geschikt zijn om in enkele minuten globaal inzicht te krijgen in een incident.

Het Regionaal Operationeel Team

Je wordt onderdeel van de stafsectie Informatiemanagement van het ROT (Regionaal Operationeel Team). Dit team bestaat uit twee geografisch informatiemedewerkers, twee informatiecoördinatoren en een informatiemanager. Het is van belang dat je stressbestendig bent. Want tijdens een crisis of ramp is er altijd te weinig informatie en te weinig tijd. De crisisorganisatie moet onder hoge tijdsdruk beslissingen nemen die een grote impact kunnen hebben.

Over de piketrol

Als informatiecoördinator word je onderdeel van de poule van informatiecoördinatoren. Dit betekent dat je opgeleid wordt om je functie uit te kunnen voeren. Je wordt daarna onderdeel van de crisisorganisatie op basis van vrije instroom . Dat wil zeggen dat je géén dienst hebt, maar opkomt op basis van beschikbaarheid. Je wordt gealarmeerd en geeft dan aan of je komt helpen.

De ideale achtergrond

  • Je mag reageren op deze vacature als je in dienst bent bij een van de volgende crisisorganisaties: politie, openbaar ministerie, GHOR, defensie, meldkamer Noord-Nederland, waterschap, provincie, Groningse gemeente of veiligheidsregio;
  • Je hebt affiniteit met werken in een crisis of ramp;
  • Je kan goed werken in stressvolle situaties;
  • De woorden ‘analytisch, nauwkeurig en vindingrijk’ zijn jou op het lijf geschreven.

Wat bieden wij?

Deze rol is op basis van vrije instroom. Wanneer je wordt ingezet dan geldt het principe ‘tijd voor tijd’ en kun je deze uren op een later moment compenseren. Voor het vervullen van deze vrije instroomrol is dan ook afstemming met je leidinggevende nodig. Afhankelijk van je opleiding en ervaring wordt passende scholing aangeboden om deze nevenfunctie te kunnen vervullen.

Je volgt de opleiding tot informatiecoördinator zodat je deze rol optimaal kan vervullen. Deze opleiding wordt gefinancierd vanuit de crisisorganisatie. Ieder jaar vinden er diverse trainingen en oefeningen plaats en deze volg je vanzelfsprekend.

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in deze vacature? Wij zien jouw cv én motivatie met veel plezier tegemoet; een sollicitatievideo is ook welkom! Je sollicitatie mag je sturen naar beheercrisisorganisatie@vrgroningen.nl Reageren kan tot en met zondag 10 december 2023.

Daarna krijg je zo snel mogelijk een uitnodiging voor een koffie- of theemoment om jouw motivatie toe te lichten en verdere afspraken te maken.

Meer informatie

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, neem dan gerust contact op met Jan Willem Domburg.

• Het telefoonnummer van Jan Willem: 06-23986331