Vakinhoudelijk medewerker Techniek en ondersteuning

De reactietermijn voor deze vacature is verlopen.

Wij zoeken een vakinhoudelijk medewerker Techniek en ondersteuning met een analytische blik en op een zorgvuldige manier, met ook eens oog voor detail, beschikbare informatie van objecten en de omgeving verwerkt tot praktische operationele informatie zodat de eenheden in het veld hun werk optimaal kunnen doen.

Wat ga je doen?

Samen met je team geef je vervolg aan de stap om van een traditionele tekenkamer, die voornamelijk aanvalsplannen en bereikbaarheidskaarten maakt, te komen tot een team die de VRG voorziet van operationele informatie. Dit doen we met een dynamisch digitaal systeem die de diverse brandweereenheden voorziet van de juiste operationele informatie. We verwachten van jou dat jij de informatie van het bronbeheer koppelt aan ons eigen – nog aan te besteden – systeem.

Tevens acteer je proactief op veranderingen van informatie die nodig is om veilig op te treden. Operationele informatie is cruciaal voor de eenheden in het veld. Je moet dus ook zeer goed in staat zijn om de vraag uit het veld goed te vertalen naar de producten die je levert. Dit doe je niet alleen. Samen met toezichthouders en medewerkers brandweerzorg ben je verantwoordelijk voor de juiste informatie in de digitale bereikbaarheidskaarten, bespreek je nieuwe ontwikkelingen in het gebied en verwerk je zo nodig de inzetstrategie van objecten direct in het systeem.

Binnen dit werkveld moet je je ook steeds meer ontwikkelen op gebied van informatiebeheer. Je onderhoudt de koppeling tussen de diverse data en de GEO software. Je stemt met de mensen van ICT en de leverancier van de software af waar verbeteringen mogelijk zijn. Je stemt de benodigde operationele informatie af met de gebruikers en doet aanpassingsvoorstellen op inhoud en rechten. Je analyseert gebruikersmeldingen en lost
eventuele knelpunten op.

Je instrueert gebruikers in de bediening van het systeem. Je beheert de navigatiesoftware, verwerkt eventueel stremmingen en past straatmutaties aan op de kaartlagen. Je stemt op landelijk niveau met collega’s over het vakgebied af en doet verbetervoorstellen voor het eigen systeem. In de beheerfase hou je de diverse systemen op orde en pas je de informatie aan als de behoefte bij de operationele eenheden verandert of wanneer de situatie daarom vraagt. Verder ontwikkel je samen met de leverancier de kwaliteit van het systeem.

De ideale achtergrond

• Je hebt een MBO4 werk- en denkniveau bij voorkeur op technisch gebied en/of ICT, databases en/of GEO informatie;
• Je hebt kennis van de repressieve brandweerorganisatie;
• Je hebt gevoel bij (technische) tekeningen en kan deze lezen en vertalen;
• Je bent vaardig in het maken en beheren van databases
• Je kunt koppelingen tussen GEO en databases bouwen en begrijpen;
• Je kunt informatievraagstukken vertalen naar praktische weergave in operationele systemen;
• Je kunt probleemanalyses maken en voorstellen doen om de informatiebehoefte te verbeteren;
• Je bent punctueel, collegiaal, representatief, contactueel, creatief en oplossingsgericht;
• Je bent in bezit van rijbewijs B;
• Je beschikt over goede sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
• Je bent integer en draagt bij aan een integere organisatie;
• Je bent vaardig met de meeste Microsoft Office programma’s;

Wat bieden wij?

Een werkomgeving met korte lijnen en aandacht voor elkaar. We vertrouwen op jouw vakmanschap. Jouw ideeën doen ertoe.

Zoals aangegeven gaat het om een functie die in ontwikkeling is en we verwachten van je dat je met die ontwikkeling mee groeit. We streven er naar om per januari 2021 een duidelijke stap te zetten van een functie met veelal uitvoerende taken naar een functie met meer beheerverantwoordelijkheid. Die stap kun je dan ook terug zien in een aanpassing van het salarisniveau van de functie.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn afgestemd op de gemeentelijke CAO. Deze functie is in ontwikkeling en daarbij geldt nu een salaris tot maximaal € 3.114,- bruto per maand (schaal 7) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. Maar op termijn zal een salaris tot maximaal €3.520,- bruto per maand (schaal 8) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring tot de mogelijkheden behoren.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Dennis de Vlieg, teamleider Technieken Ondersteuning, via telefoonnummer 06 – 2923 2558.

Enthousiast geworden?

Ben jij de ideale kandidaat voor deze functie, stuur dan uiterlijk 14 juni 2020 je sollicitatiebrief met CV naar
personeel@vrgroningen.nl, t.a.v. Franciska Jansen, adviseur SPOO, onder vermelding van het vacaturenummer 2020.023 VRG. De selectiegesprekken vinden plaats maandagochtend 29 juni 2020 en dinsdagochtend 30 juni 2020.