Wij zoeken een verbindende Informatiespecialist Informatiebeheer (36 uur)

Veiligheidsregio Groningen gaat de komende jaren veel investeren in het ontwikkelen en implementeren van digitaal werken. Hierin speelt de informatiespecialist een belangrijke rol. Als informatiespecialist ben je in staat om de strategische kaders (strategische koers, informatiebeleid en referentie architectuur) te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Je kunt continue schakelen tussen de werkprocessen en het vertalen hiervan naar het juiste informatiesysteem.

Je analyseert processen, doet verbetervoorstellen en geeft advies over hoe de processen digitaal ondersteund kunnen worden. Het gaat je gemakkelijk af om collega’s mee te nemen om goede keuzes te maken over het inrichten van informatiestromen. Van jou wordt verwacht dat je op een open wijze communiceert en dat je jouw kennis over het vakgebied duidelijk kunt overbrengen. Je gaat nauw samenwerken met onze Informatiespecialist Functioneel beheer. Belangrijk is dat je bepaalde werkzaamheden van elkaar kunt overnemen.

Veiligheidsregio Groningen en de interne bedrijfsvoering heeft informatie nodig om goed te kunnen functioneren. Dat geldt voor het optreden bij incidenten, rampen en crises en bij de voorbereiding daarop maar ook bij het terugdringen van risico’s.
De veiligheidsregio heeft de uitdaging om de informatiehuishouding vorm te geven tot een geoliede machine die de interne processen en de relatie met de ketenpartners optimaal ondersteunt. In deze keten neemt de behoefte aan het gezamenlijk gebruik van gegevens toe. In 2018 is het team IM/ICT begonnen om haar informatiehuishouding te professionaliseren. Inmiddels heeft dit geleid tot een omvangrijk pakket aan veranderingen die middels een portfolio tot afronding gaan leiden.

Wat ga je doen?
Als informatiespecialist Informatiebeheer faciliteer je het reguliere proces en heb je een rol als (deel) projectleider of voeg je vanuit je expertise waarde toe aan een project.
Je bent verantwoordelijk voor meerdere contracten uit het applicatieportfolio.
Je geeft richting en invulling aan het digitaal werken binnen VRG waarbij zaakgericht werken, Office 365, SharePoint en Teams centraal staan.
Je bent verantwoordelijk voor het organiseren, opstellen en inrichten van informatiebeheer en het borgen van de kwaliteit.

Daarnaast adviseer je over de impact van wet- en regelgeving (m.n. Archiefwet) en ontwikkelt beleid op het gebied van digitale archivering en creëert randvoorwaarden voor borging binnen de bedrijfsprocessen.
Tot slot ben je binnen het team IM/ICT de linking pin naar de Informatiecoaches.

De ideale achtergrond
• Je beschikt over een relevante afgeronde hbo opleiding, bij voorkeur op het gebied van informatiemanagement, functioneel beheer en/of informatiebeheer
• Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als informatiespecialist
• Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van duur- zaam informatiebeheer (fysiek en digitaal)
• Je bent in staat een (deel)project te leiden
• Je bent in staat je collega’s mee te nemen in je plannen en strategie
• Je hebt kennis van informatie analysemethoden- en technieken
• Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving
• Je bent analytisch sterk
• Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
• Je hebt brede kennis van informatiesystemen waaronder zaaksystemen, Office 365 en GIS.

Wat bieden wij?
Een werkomgeving met korte lijnen en aandacht voor elkaar. We vertrouwen op jouw vakmanschap. Wij vinden het belangrijk dat je jezelf verder ontwikkelt en wordt daarin begeleid. Jouw ideeën doen ertoe! Verder bieden wij de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn afgestemd op de gemeentelijke CAO, waaronder voor deze functie een salaris tot maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10) bij 36 uur per week, afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Peter Hazelaar, teamleider IM/ICT, telefoonnummer 06 30 02 61 39.

Enthousiast geworden?
Ben jij de ideale kandidaat voor deze functie, stuur dan voor 16 oktober 2020 je kernachtige motivatie en een cv naar personeel@vrgroningen.nl, t.a.v. Esther Pot, adviseur P&OO, onder vermelding van het vacature- nummer 028. De selectiegesprekken staan gepland op 26 oktober 2020.