Skip to content

Studenten & corona

De introductieweek voor studenten gaat dit jaar vanwege het coronavirus in aangepaste vorm door. Tijdens de KE-week zetten wij samen met het KEI-bestuur, de studentenverenigingen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en de gemeente Groningen in op het belang van het opvolgen van de coronamaatregelen.

Iedereen is gesteld op sociale vrijheden. Zo ook studenten. Iedereen moet nu rekening houden met de basismaatregelen en alleen dan kunnen we zo lang mogelijk blijven genieten van de sociale vrijheden in Groningen. Zie ook het nieuwsbericht

Op deze pagina staat extra informatie en kun je een ZIP-bestand downloaden met de digitale middelen die iedereen kan gebruiken.

Alleen samen krijgen we corona onder controle!

You can find an English translation here.

Social media image met de tekst Corona Sucks. Denk om jezelf. Denk om elkaar. Safeingroningen.nl

Ook in Groningen hebben we te maken met het coronavirus. Alleen samen houden we het coronavirus onder controle en de gevolgen voor ons allemaal beperkt:

  • Houd 1.5 meter afstand.
  • Ga weg als het druk is.
  • Blijf thuis bij klachten (koorts, verkoudheid, hoesten, keelpijn, verlies van smaak of reuk) en laat je testen. Bel 0800-1202.
  • Was vaak je handen (met zeep of handgel).
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze direct weg.
  • Gebruik een mondkapje in het openbaar vervoer.

Meer informatie over corona in Groningen vind je hier.

Brandveiligheid

Beeld van een oefening in de stad van de brandweer. Er staat een hulpverlener in een hesje op en een brandweerman die informatie uitwisselen. Foto: Ewoud Rooks
Foto: Ewoud Rooks

Studeren en op kamers gaan in Groningen is super leuk. Maar een brand in je kamer is allesbehalve leuk. De brandweer van Groningen heeft een website gelanceerd waar allerlei handige tips op staan wat je kan doen als er brand uitbreekt en hoe je de kans op een (woning)brand kan verkleinen.