Skip to content

Nieuwe vaccinatielocatie in Veendam

Vaccinatielocatie Veendam

GGD Groningen start woensdag 17 februari met vaccineren tegen het coronavirus in Veendam, aan de Zwaaikom 20. De locatie in Veendam is de eerste locatie buiten de stad Groningen. GGD gaat in Veendam vaccineren met het vaccin AstraZeneca. Bij de vaccinatielocatie MartiniPlaza wordt het vaccin Pfizer/BioNTech gebruikt.

Locatie

De nieuwe locatie aan de Zwaaikom 20 (voormalige Renault-dealer) wordt ingericht als vaccinatie- én testlocatie. Het vaccineren is strikt gescheiden van het testen. Er komen aparte ingangen en aparte uitgangen voor beide onderdelen. De bezoekers gaan zowel bij het testen als vaccineren lopend naar binnen. Bezoekers die met de auto komen, kunnen gratis parkeren.

Vaccineren

De vaccinatie vindt plaats in één van de zes prikkamers, waar het vaccin AstraZeneca wordt toegediend. Het vaccineren gebeurt op alle dagen van de week van 9.00 tot 17.00 uur. De eerste groep die hier wordt gevaccineerd, zijn zorgmedewerkers verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo.

Testen

De huidige locatie aan de Schippersstraat 33 in Veendam blijft ook bestaan als testlocatie. Dagelijks zit deze locatie vol met testafspraken. Daarom wordt de locatie aan de Zwaaikom 20 ook ingericht als testlocatie. De voorbereidingen zijn hiervoor in volle gang.

Update 25 mei 2022

De locatie in Veendam is open op zaterdag 28 mei, maandag 30 mei en donderdag 2 juni van 9.00 – 16.30 uur.