Checklists

Wat moet je doen als er een ongeluk of ramp gebeurt? Deze checklists helpen je. Zo heb je alles bij de hand en vergeet je niets.

Noodpakket

Stel, er is een grote ramp gebeurd. Je kunt niet naar buiten, het is koud en het licht doet het niet. Je wacht thuis op hulp. Dan kan een noodpakket je leven redden. Bekijk de checklist hier.

Evacuatie

Bij een evacuatie moet je je huis uit. Bijvoorbeeld omdat er een aardbeving is of een grote brand. Wat moet je dan in ieder geval doen? En wat neem je mee bij een evacuatie? Dat kun je hier lezen.

112 bellen

Bel 112 bij spoed of nood. Bijvoorbeeld als er een leven in gevaar is of bij brand. Wat moeten de mensen van 112 weten om je snel te helpen? Bekijk de checklist 112 bellen.

Als de sirene gaat

Hoor je de sirene? En is het niet de eerste maandag van de maand om 12.00 uur? Dan gaat de sirene om je te waarschuwen. Blijf veilig en gebruik de checklist ‘Als de sirene gaat’.

NL-Alert

Als er een ongeluk of ramp gebeurt, krijg je een bericht van NL-Alert op je telefoon. Zo weet je wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Meer weten over NL-Alert? Klik dan hier.

Bekijk hier onze andere checklists