Ga naar hoofdinhoud

Brandveiligheid bijeenkomstgebouw

Ben je eigenaar van een bijeenkomstlocatie zoals een museum, theater, kerk of sporthal? Voor zo’n gebouw zijn er extra regels op het gebied van brandveiligheid, naast de regels die er zijn voor de brandveiligheid van een bedrijfsgebouw.

Maak een melding bij de gemeente

Zijn er meer dan 50 mensen tegelijkertijd aanwezig in het gebouw? Dan moet je een melding ‘brandveilig gebruik’ doen bij je gemeente. Dat kan via omgevingsloket.nl. Zo weten de gemeente en de hulpverleningsdiensten dat het gebouw een bijeenkomstfunctie heeft en kunnen zij de brandveiligheid controleren.

Controle van brandveiligheid

Veiligheidsregio Groningen komt naar aanleiding van de melding regelmatig langs. Samen bekijken we dan of de bijeenkomstlocatie brandveilig is.

Nooduitgang met paniekbalk

Moeten er meer dan 100 personen door een deur kunnen? Dan moet deze deur worden voorzien van een paniekbalk. Dat is een stang over de volledige breedte van de deur. Door op deze stang te duwen, gaat de deur open.

Vragen?

Heb je vragen over brandveiligheid? Neem contact met ons op: info@vrgroningen.nl of bel 088-1625000. Of bekijk informatie over brandveiligheid in ander soort gebouwen.